Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Setra toppade stillsam april

Med 17 nya bussar toppade Setra registreringsstatistiken för tunga bussar under januari.

Med 17 nya bussar toppade Setra registreringsstatistiken för tunga bussar under januari.

April blev en stillsam månad när det gäller nyregistreringar av bussar i Sverige enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik. Setra toppade registreringsstatistiken, främst tack vare en stor leverans till samverkansbolaget Gotlandsbuss som kör kollektivtrafiken på Gotland.

Under månaden registrerades totalt 60 nya bussar (både lätta och tunga), 23,1% färre än under samma tid förra året, då 78 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 238 bussar, 8,2% fler än förra året, då 220 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 41 under april, 10,9% färre än under samma tid förra året då 46 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 166 tunga bussar, 20,3% fler än under motsvarande period förra året då 138 registrerades.

Så här ser topplistan för tunga bussar ut för april:

Setra 19
Mercedes-Benz 8
Volvo 8
Temsa 4
Scania 2

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)