Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljonviten för dålig färdtjänstkvalitet

TaxiHallandEfter många år med hög kundnöjdhet har utvecklingen för både tidhållning och färdtjänst i Halland gått åt fel hål. I fjol fick de taxibolag som kör färdtjänst åt Hallandstrafiken betala viten på mer än 4,2 miljoner kronor. Nergången i kvalitet började 2015 och accelererade när det största taxibolaget Taxi Halmstad våren 2016 togs över av taxijätten Cabonline, rapporterar SvT Nyheter Halland.

Nu gör Hallandstrafiken en ny upphandling av färdtjänsten med avtalsstart nästa år.

– Historiskt har vi haft en bra kundnöjdhet när det gäller färdtjänstresor i Halland. Men nu har utvecklingen gått åt fel håll både när det gäller kundnöjdhet och tidhållning. 2016 delgav vi vår största avtalspartner Taxi Halmstad en riktigt dålig trafikleverans, äger Daniel Modiggård, trafikplaneringschef på Hallandstrafiken till SVT Nyheter Halland.

År 2015 krävde Hallandstrafiken taxibolagen på 870.000 kronor. Under 2016 blev det totala vitesbeloppet på över 4,2 miljoner kronor.

Det görs idag ungefär 2 000 färdtjänstresor om dagen i Hallandstrafiken.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)