Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skatt på elbussar upp i riksdagen

Riksdagsledamoten Lotta Finstorp(M): Se över skatten för elbussar! Foto: Ulo Maasing.

Riksdagsledamoten Lotta Finstorp(M): Se över skatten för elbussar! Foto: Ulo Maasing.

Elskatten för elbussar bör ses över. Det skriver den moderata riksdagsledamoten Lotta Finstorp i en interpellation i riksdagen. Där frågar hon finansminister Magdalena Andersson(S) om ministern kommer att göra något för att se över beskattningen av elbussar och i så fall när.

Lotta Finstorp skriver i sin interpellation till finansministern att om Sverige på allvar ska uppmuntra fler att välja miljövänliga alternativ ter det sig rimligt att elbussar också blir skattebefriade, precis som spårtrafiken är i dag.

Finstorp pekar i sin interpellation på att även EU-kommissionen har sagt att det nuvarande EU-direktivet om drivmedelsskatter är föråldrat, något som motverkar en rättvis beskattning av elbussar. Hon konstaterar också att det nuvarande direktivet inte heller har hindrat exempelvis Frankrike från att sänka elskatten för elbussar.

– Det finns alltså goda möjligheter även för Sverige att förändra beskattningen för elbussar, anser Lotta Finstorp.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)