Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark ökning i Trollhättan och Vänersborg

Bussresandet i Trollhättan och Vänersborg har ökat kraftigt. Foto: Nobina.

Bussresandet i Trollhättan och Vänersborg har ökat kraftigt. Foto: Nobina.

Bussresandet i Trollhättan och Vänersborg ökade med åtta procent under förra året. I mars i år sattes nytt resanderekord med en halv miljon bussresor på en månad, konstaterar bussoperatören Nobina som kör trafiken i de båda städerna. Samtidigt gläder man sig åt natt Västtrafiks siffror visar på en mycket hög kundnöjdhet.

94 procent av resenärerna säger sig vara nöjda med sin senaste resa och förarna får högt betyg.

Under 2016 gjordes 375 000 fler resor med stadsbussarna i de båda städerna än året innan.

Bidragande orsaker till den stora ökningen av bussresenärer kan enligt Nobina vara smarta trafiklösningar och linjedragningar som passar fler människor, samt utökad trafik i vissa lägen. Dessutom har det blivit enklare att köpa biljett via den nya appen To Go och det finns usb-uttag på bussarna, något som kan vara ytterligare en fördel när resenärerna väljer att åka kollektivt.

– – I de kundundersökningar vi genomför löpande får vi väldigt bra betyg av kunderna, samtidigt som våra kundvärdar och förare får fina omdömen när det gäller service och körstil. Det är extra kul att se att det kommer in så många positiva kundsynpunkter på förarna, säger Tomas Östebo, biträdande affärschef på Västtrafik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)