Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tillfällig bussterminal för 30 000 resenärer om dagen

Den tillfälliga bussterminalen på Stadsgårdskajeni Stockholm ska tas i bruk i början av 2018. Slussenprojektet, ELU

Den tillfälliga bussterminalen på Stadsgårdskajen i Stockholm ska tas i bruk i början av 2018. Slussenprojektet, ELU

Stockholm får snart en ny bussterminal som ska hantera drygt 30 000 resenärer om dagen under minst sex år framåt. Det är den tillfälliga terminal som ska ta hand om busstrafiken från Stockholm mot Nacka, Tyresö och Värmdö. Terminalen ska tas i bruk i början av nästa år.

Den nuvarande bussterminalen ska rivas i samband med de stora ombyggnadsarbetena vid Slussen och en ny, permanent terminal i Katarinaberget kommer troligen inte att börja byggas före 2020 och vara klar fyra år senare.

Den tillfälliga terminalen kommer att ligga vid Stadsgårdskajen som ska breddas för att ge plats åt bussar, bilar, cyklister och gående. Själva terminalen ska bestå av en stor asfalterad vändplan som slutar precis nedanför Katarinahissens fäste. På sidan närmast kajen sker avstigning och längst med fastigheterna sker påstigning där också ett skärmtak monteras.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)