Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandic köper 43 hotell i Finland

Scandic Hotels köper finska Restel med Cumulushotellemn.

Scandic Hotels köper finska Restel med Cumulushotellemn.

Genom en miljardaffär växer hotellkedjan Scandic kraftigt i Finland. Scandic har nämligen tecknat avtal om att köpa finska Restels hotellverksamhet. Genom affären blir Scandic den största hotelloperatören i Finland.

Scandic har idag 230 hotell i drift och under utveckling, varav 28 i Finland. Restels portfölj innefattar 43 hotell i Finland och Scandic blir i och med affären rikstäckande på den finska marknaden.

– Detta förvärv är ett stort steg framåt för Scandic Hotels och det ger oss ett starkt nätverk på den finska marknaden. Vi ser fram emot att driva och utveckla dessa hotell under Scandic-varumärket framöver och vi välkomnar alla Restels medarbetare och kunder till Scandic, säger Frank Fiskers VD & koncernchef på Scandic.

Restel haar idag cirka 7 600 hotellrum fördelade på 43 hotell med långa hyresavtal, varav sju drivs genom franchiseavtal med Intercontinental Hotels Group. Merparten av hotellen drivs under varumärket Cumulus, och dessa kommer över tid att konverteras till Scandic.

– Affären ger oss närvaro på 15 nya orter i Finland samtidigt som vi får en större exponering mot det växande fritidssegmentet, säger Aki Käyhkö, VD för Scandic Hotels Finland.

Köpeskillingen uppgår till 114,5 miljoner euro, cirka 1,18 miljarder kronor.

Affären förutsätter ett godkännande av konkurrensmyndigheterna i Finland.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)