Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tågkrångel ger lyft för expressbussar

Många tar expressbuss när tågen strular. Foto: Swebus.

Många tar expressbuss när tågen strular. Foto: Swebus.

Från och med idag, fredag, och en dryg vecka framöver kommer det att vara stora störningar i tågtrafiken till och från Stockholm. Bland annat kommer inga SJ-tåg att trafikera Stockholms Central. Anledningen är slutarbetena med att koppla in den nya Citybanan i Stockholm. För expressbussföretaget Swebus innebär det här ett uppsving.

Swebus har att in extrabussar mellan Norrköping, Linköping, Nyköping och Stockholm för resenärer som drabbas av förlängda restider med tåget. På de sträckorna är det just nu dubbelt så många resenärer som bokat resa med Swebus, uppger företaget.

– När det blir krångligare att åka med tåget föredrar vissa att resa med våra bussar, främst på kortare sträckor där restiden med oss blir kortare, säger Christel Grip, presschef på Swebus. Med våra extrabussar finns det platser kvar för de som behöver.

Ersättningsbussarna för fjärrtågen och pendeltågen avgår från Cityterminalen i Stockholm, så det kommer vara många resenärer i bussterminalen. Resenärer uppmanas därför att vara ute i extra god tid när man reser från Stockholm.

De stora spårarbetena innebär också att det kommer att bli rejält trångt för all busstrafik i och kring Cityterminalen.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)