Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss kräver Kronoberg på miljonskadestånd

Ännu en dust i Kronoberg. Bergkvarabuxs stämmer länstrafiken på 8,5 miljoner. Foto: Länstrafiken Kronoberg.

Ännu en dust i Kronoberg. Bergkvarabuxs stämmer länstrafiken på 8,5 miljoner. Foto: Länstrafiken Kronoberg.

De kyliga relationerna mellan Länstrafiken Kronoberg och Bergkvarabuss fortsätter. Bergkvarabuss anklagar Länstrafiken Kronoberg för avtalsbrott och stämmer länstrafiken/Region Kronoberg på närmare 8,5 miljoner kronor, skriver Smålandsposten.

Bergkvarabuss har ett trafikavtal med regionen för perioden juni 2013 – juni 2023. Företaget hävdar nu att länstrafiken i strid med avtalet mellan parterna år 2015 förde över två av de linjer som Bergkvarabuss körde till ett annat bussföretag.

Bergkvarabuss anser att det handlar om en avtalsstridig avbeställning och likaså en otillåten direktupphandling från länstrafikens sida. Man menar också att just den trafik om överläts var den mest lönsamma i avtalet mellan Bergkvarabuss och länstrafiken.

Därför kräver Bergkvarabuss länstrafiken på 8 461 000 kronor, den summa som man anser sig förlora genom att ha bli av med trafiken.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)