Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Många obältade vid bussolyckan i Sveg

Olycksskylt-70x70Många av passagerarna ombord på den dubbeldäckade turistbuss som kraschade i Sveg tidigare i år var obältade. Enligt Sveriges Radio P4 Jämtland var endast 36 av de 59 ombord bältade. Till SR Jämtland uppger åklagaren Mikael Bäckström att de som använt säkerhetsbälte generellt har klarat sig bättre vid olyckan än de som inte varit bältade.

Olyckan inträffade tidigt på morgonen den 2 april på E45 mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen.  En dubbeldäckare från Bergkvarabuss gick av vägen i en svag högerkurva, varpå bussen gick ner i ett dike och la sig på sidan. Ombord på bussen fanns förutom föraren 52 åttondeklassare och sex ledare från Ängskolan i Skene i Marks kommun i västra Sverige.

Utredningen av olyckan pågår fortfarande och misstankarna mot bussföraren kvarstår, enligt SR Jämtland. Även den tekniska undersökningen av bussen pågår alltjämt.

Åklagaren Mikael Bäcksträm bedömer att den tekniska undersökningen av bussen kommer vara klar under augusti månad. Han säger till SR Jämtland att han hoppas att det ska gå att bringa klarhet i vad som orsakade den tragiska olyckan.

– Dels är det viktigt från vår sida att beivra brott om något brott har begåtts. Men sen är det kanske ännu viktigare att ge anhöriga och inblandade i olyckan svar på vad som orsakade den, säger han.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)