Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Malmö har börjat förnya sig

På måndagen sattes de första femton av 68 nya Mercedes stadsbussar i trafik i Malmö. Foto: Skånetrafiken.

På måndagen sattes de första femton av 68 nya Mercedes stadsbussar i trafik i Malmö. Foto: Skånetrafiken.

På måndagen inleddes en rejäl förnyelse av stadsbussflottan i Malmö. Som vi tidigare rapporterat ska en tredjedel av stadsbussarna i Malmö bytas ut, och nu har de femton första nya bussarna börjat rulla  på Malmös gator.

– Det här är en av flera förbättringar i Malmö som ska göra det mer attraktivt att välja kollektivtrafiken, säger Björn Erlandsson, affärschef på Skånetrafiken.

Totalt är det 68 nya bussar som kommer till Malmö och ambitionen är att alla är i trafik under augusti månad. Det betyder att ungefär en tredjedel av stadens bussflotta blir helt ny. Det är ett planerat byte, som ingår i avtalet med trafikentreprenören Nobina.

De nya bussarna kommer i huvudsak att rulla på linje; 1, 2, 6, 8, 31, 32 och 33.

– Det är viktigt att kunderna kan lita på att bussen kommer och att resan är bekväm. Nya bussar kommer att göra stor skillnad, precis som framtida satsningar. Det kommer hända mycket i Malmö. Nästa år kommer de första elbussarna på linje 7 och hösten 2019 kommer nästa MalmöExpress på linje 8, säger Björn Erlandsson.

Av de nya bussarna är 42 normallånga, alltyså tolv meter och de övriga ledbussar. Designmässigt skiljer de sig en del från sina föregångare och ombord kommer resenärerna att kunna använda USB-laddare och ta del av reseinformation och nyheter på informationsskärmar, infotainment.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)