Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mycket om busstrafik när internationella forskare möts i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm fylls i augusti av kollektivtrafikforskare från hela världen. Foto: Ulo Maasing.

Handelshögskolan i Stockholm fylls i augusti av kollektivtrafikforskare från hela världen. Foto: Ulo Maasing.

Olika former för att organisera, finansiera och driva busstrafik kommer att få stort utrymme på den stora, internationella konferensen om kollektivtrafik i Stockholm i augusti. Konferensen, Thredbo, är den femtonde i ordningen och i år står Sverige som värd.

Nu finns programmet klart för Thredbo 15 som hålls på Handelshögskolan i Stockholm den 13 – 17 augusti. Värdar för årets konferens är Handelshögskolan och VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut.

Konferensen vänder sig i första hand till kollektivtrafikforskare från hela världen, men också till politiker, samhällsplanerare, operatörer, konsulter och andra som arbetar med kollektivtrafik.

Temat för årets konferens är konkurrens och driftsformer inom landbaserad kollektivtrafik. Olika former för att organisera, finansiera och driva busstrafik kommer att få stort utrymme. Bland annat kommer man att behandla BRT (Bus Rapid Transit, superbussar), konkurrens, samarbete och tillit på en avreglerad kollektivtrafikmarknad och kombinerad mobilitet (Mobility as a Service, MaaS).

Det kompletta konferensprogrammet hittar Du här. En stor del av konferensen sker i form av workshops. Programmet för dessa workshops finner Du här.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)