Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya Mercedes Tourismo i serieproduktion

Det första serietillverkade exemplaret av nya Mercedes-Benz Tourismo rullade på fredagen ut frpn fabriken i Turkit. Bild: Daimler Buses.

Det första serietillverkade exemplaret av nya Mercedes-Benz Tourismo rullade på fredagen ut frpn fabriken i Turkit. Bild: Daimler Buses.

Den nya generationen av Mercedes-Benz mestsäljande turistbuss, Tourismo, har nu gått i serieproduktion. I fredags rullade den första nya Tourismon ut från Mercedes-Benz bussfabrik i Hosdere i Turkiet. Vi har tidigare i ett reportage presenterat bussen närmare.

Först ut som serietillverkad buss var  en 12,3 meter lång, tvåaxlig Tourismo RHD, men nya Tourismo finns i fyra versioner och i tre längder från 12,3 till 14,0 meter. Motoralternativen sträcker sig från 260 kW (354 hk) till 335 kW /456 hk).

Enligt tillverkaren är drivmedelsförbrukningen påtagligt mindre ön för den senaste versionen av Tourismo. Bland nyheterna finns en aktiv nödbroms som också ska kunna reagera på fotgängare och cyklister som riskerar att kollidera med bussen.

Läs här om lanseringen av nya Tourismo tidigare i sommar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)