Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare blåste rött – bussbolaget sparkas

Bussföraren blåstre rött på skolbussen. Då tog föraren en annan buss och körde skolbarn.

Bussföraren blåstre rött på skolbussen. Då tog föraren en annan buss och körde skolbarn. Bilden har inget direkt samband med händelsen.

Ängelholms kommun har med omedelbar verkan gett  bussföretaget Sundspärlans Buss sparken från skolskjutsverksamheten  i kommunen. Anledningen är att en av företagets förare kört skolsjkuts alkoholpåverkad på onsdagen. Avstängningen av Sundspärlans Buss gäller tills vidare.

Enligt kommunen blåste en av bussförarna från Sundspärlans Buss AB rött i den ordinarie bussens alkolåsmätare. Föraren tog då en annan buss sm han sedan körde skolbarn i.

– Kommunen har i första hand agerat utifrån elevernas perspektiv. Vårt främsta mål är att garantera elevernas säkerhet och därför agerade vi kraftfullt när detta kom till vår kännedom, säger Jonas Trulsson som är planeringschef inom Lärande och familj.

Från Ängelholms kommun hävdar man att händelsen under onsdagen är en i en rad av händelser som föranlett kritik från Ängelholms kommun mot Sundspärlans Buss. Kommunen utreder därför nu om det finns grund för att säga upp avtalet.

Sundspärlans buss AB har kört skolbussarna till och från tre skolor i Ängelholm: Strövelstorps skola, Nyhemsskolan och Villanskolan. Ängelholms kommun har tills vidare anlitat Bergkvarabuss för att köra skolbussarna på de berörda sträckorna och bussarna avgår på ordinarie tider. 260 elever berörs av beslutet.

Sundspärlans Buss vann den aktuella skolskjutstrafiken i en upphandling som Ängelholms kommun genomförde 2014. Avtalet började gälla i juni 2015 och löper på fyra år med möjlighet till förlängning ytterligare fyra år, förutsatt att både kommunen och respektive leverantör samtycker till att samarbetet förlängs.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)