Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus möts av svart konkurrens

Danska Veddebus är ett av de bussföretag som nu etablerar "svart" konkurrens med FlixBus. Foto: Veddebus.

Danska Veddebus är ett av de bussföretag som nu etablerar ”svart” konkurrens med FlixBus. Foto: Veddebus.

Den snabbt expanderande internationella expressbussgiganten FlixBus, som nu även finns i Sverige, möter nu svart konkurrens i Danmark. Detta sedan två konkurrerande expressbussföretag på den danska marknaden, Abildskou och Rød Billet har anslutit sig till FlixBus. En grupp bussföretagare som hittills har kört för Rød Billet har nu bildat ett nytt företag, Sortbillet (=svartbiljett) som från och med tisdag denna vecka ska ta upp konkurrensen med FlixBus i Danmark.

Sortbillet säger själva att de kommer att fungera som ett landsomfattande expressbussföretag med över 100 avgångar i veckan till 29 danska städer. Företaget uppger att man kommer att trafikera alla större städer på Jylland, Fyn n och Själland. Samtliga bussar trafikerar Köpenhamn och bron över Stora Bält.

– Det är vår vision att vi nästa år kommer att köra mer än 200 avgångar i veckan från mer än 45 städer i Danmark. Likaså kommer vi 2018 att öppna linjer till utlandet, uppger Sortbillet i ett pressmeddelande.

Där säger man också att utgångspunkten är att biljetterna alltid kommer att kosta hälften av priset på de danska statsjärnvägarna, DSB.

– Vi är inte nödvändigtvis det billigaste alternativet, men vi kommer alltid att anstränga oss för att varaa bäst, både med hänsyn till de nyaste, miljövänliga bussarna, flexibilitet, avgångstider samt anslutning till tåg och andra bussar i ytterområdena i Danmark.

– På alla avgångar kommer det också att finnas gratis, färskbryggt svart kaffe liksom gratis internet samt möjlighet att köpa källvatten till rimliga priser.

Sortbillet drivs av det nybildade aktiebolaget Sort Billet som ägs av Helt Sort Invest som i sin tur ägs av Veddebus, Larsenbus och MJ Hasselager Holding.

Rødbillet ägs sedan tidigare i sommar helt av tyska FlixMobility i München via FlixBus Danmark. Abikldskou kör som partner till FlixBus Danmark.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)