Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fastighetsägare startar egen busslinje

Infra City mellan Stockkholm och Arlanda – nu med egen busslinje. Foto: Profi Fastigheter.

Infra City mellan Stockholm och Arlanda – nu med egen, privat busslinje. Foto: Profi Fastigheter.

Fastighetsbolaget Profi Fastigheter som äger företags- och handelsområdet Infra City norr om Stockholm startade på måndagen en egen busslinje för att göra området mer lättillgängligt och attraktivt. Infra City ligger i Upplands Väsby, vid motorvägen mellan Stockholm och Arlanda. Den privata busslinjen ska trafikeras i tjugominuterstrafik mellan 7.30 och 18.30 alla helgfria vardagar.

Linjen går mellan Rotebro pendeltågsstation och Infra City. Att resa med bussen är gratis. Trafiken finansieras av Profi fastigheter.

För ett och ett halvt år sedan drog SL (Storstockholms Lokaltrafik) ner på busstrafiken till Infra City där många företag och ett stort Scandichotell ligger. För pendlare till området blev kommunikationerna krångligare.

– Busslinjen är en del av vårt förbättringsarbete. När vi frågar våra hyresgäster är det bättre kommunikationer som efterfrågas. Därför har vi valt att finansiera den här skyttelbussen för att stärka tillgängligheten, säger Thomas Jonasson, marknadschef på Profi fastigheter till Stockholmdirekt.

Linjen trafikeras med en buss för 16 passagerare. Syftet är att underlätta, dels för befintliga hyresgäster och deras medarbetare, dels för att attrahera nya hyresgäster.

Sedan flera år finansierar fastighetsbolaget Humlegården en elbusslinje i Stockholm och Solna. Foto: Ulo Maasing.

Sedan flera år finansierar fastighetsbolaget Humlegården en elbusslinje i Stockholm och Solna. Foto: Ulo Maasing.

Till en början körs trafiken till årsskiftet. Därefter ska den utvärderas.

Linjen är inte den första som fastighetsägare i Storstockholm drar igång. För några år sedan startade fastighetsbolaget Humlegården en elbusslinje till Hagalunds arbetsområde i Solna som man ansåg vara dåligt försörjd med kollektivtrafik.

Linjen trafikeras fortfarande, nu mellan Odenplan och Hagalund.

Tidigare hade Infra Citys dåvarande ägare tillsammans finansierat SL-linjen 565X från Cityterminalen till Johanneslund bortom Infra City. Även den linjen trafikeras alltjämt.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)