Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mycket el från Irizar på Busworld

Irizars eldrivna ledbuss visas i verkligheten på Busworld.

Irizars eldrivna ledbuss visas i verkligheten på Busworld.

Den spanska busstillverkaren Irizar, som här i Sverige är mest känd för sina turistbussar, går till elektrisk offensiv på den stora bussmässan i Kortrijk i oktober, Busworld. Irizar kommer att finnas på plats i två montrar. Den ena kommer att vara helt inriktad på elbusslösningar för städer. I den andra visar man turist- och regionbussar, varav en hybridbuss. Irizar introducerar nu klass 2-biussar med hybriddrift.

I den senare montern kommer Irizar att visa sin nya generation turistbussar med Irizar i8, Irizar i6s samt hybridbussen Irizar i4H.

För sin satsning på elbussar har Irizar bildat ett dotterbolag, Irizar e-mobility. Uppgiften är att erbjuda kompletta lösningar för stadstrafik med fullelektriska bussar med tillhörande system för laddning, drivlina och energilagring.

Företaget kommer att visa Irizar ie, en 12-meters helt elektrisk stadsbuss samt Irizar ie Tram. Namnet till trots handlar det inte om en spårvagn utan om en 18-meters eldriven ledbuss i BRT-design. Företaget har på Busworld också världspremiär för sitt snabbladdningssystem via pantograf.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)