Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norsk rekordorder på Scaniabussar

Scania har fått en stororder från den norska bussoperatören Boreal. Bild: Scania.

Scania har fått en stororder från den norska bussoperatören Boreal. Bild: Scania.

Scania har fått en stororder på bussar till kollektivtrafiken i den norska staden Kristiansand som ligger sydväst om Oslo. Ordern omfattar 140 bussar. Samtliga bussar kan drivas med biodiesel och 70 av dem är hybridbussar. Leveransen till Kristiansand är därmed Scanias hittills största när det gäller hybridbussar.

Leveransen omfattar även Scanias tjänst för fullservice av fordonsflottan, Scania Fleet Care.

Leveransen omfattar modellerna Scania Citywide LE Suburban Hybrid, Scania Citywide LE Suburban och Scania Higer A30 i en rad olika specifikationer. Samtliga bussar kan köras på biodiesel. Bussarna tas i bruk i juli 2018 och kommer att köras av Boreal Buss på uppdrag av Agder Kollektivtrafikk. Boreal Buss har redan 170 Scaniabussar i drift i Norge.

Leveransen är inte bara Scanias största leverans av hybridbussar till dags dato, den är också Norsk Scanias största bussleverans hittills. Norsk Scania är Scanias dotterbolag i Norge.

Affären omfattar även ett sjuårigt fullserviceavtal enligt Scanias reparations- och underhållstjänst Fleet Care. Scanias ingenjörer och servicetekniker gör kontinuerliga diagnoser och planerar förebyggande åtgärder för att minimera störningar i kundens verksamhet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)