Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordjuli även för Viking Line

Viking Gracew, som trafikerar rutten Stockholm – Mariehamn – Åbo. Fotyo: Viking Line.

Viking Grace, som trafikerar rutten Stockholm – Mariehamn – Åbo. Foto: Viking Line.

Årets julimånad blev en riktig rekordmånad för färjetrafiken på norra Östersjön. Viking Line hade under månaden nio procent fler passagerare än under samma månad i fjol, vilket innebar totalt 1 021 890 passagerare. Även Tallink har rapporterat nytt passagerarrekord under månaden

För den största tillväxten hos Viking Line stod linjen Helsingfors – Tallinn där man i juli hade tolv dagliga avgångar. Viking Line svarade på den stora efterfrågan genom att ta in ett nytt fartyg, Viking FSTR, det vill säga Faster, som trafikerar rutten under tiden 10.4–22.10. Totalt transporterade Viking Line 378 704 passagerare på denna rutt under juli månad, eller 24 procent fler än året innan.

Även flera av Vikings övriga rutter ökade. Det gäller bland annat kryssningstrafiken från Stockholm till Mariehamn, samt rutten Kapellskär – Mariehamn, medan de hårt konkurrensutsatta rutterna mellan Stockholm och Helsingfors respektive Åbo visar oförändrade passagerartal jämfört med juli 2016.

– Vi är mycket nöjda med passagerarantalets utveckling i juli och glada över att så många väljer att åka med våra fartyg. Priskonkurrensen har denna sommar varit stenhård och det har varit kunderna till gagn, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)