Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt rekord för Tallink

Alridg tidigare har så många rest med Talljnks och Siljas fartyg som under juli i år. Foto: Tallink Grupp.

Aldrig tidigare har så många rest med Talljnks och Siljas fartyg som under juli i år. Foto: Tallink Grupp.

Juli blev en rekordmånad för Tallink Grupp (Tallink och Silja Line). Under månaden reste totalt 1,2 miljoner passagerare med Tallink Grupp, samtliga rutter inräknade. Det är det högsta passagerarantalet för en månad i rederiets historia. Även rutterna mellan Sverige och Estland samt mellan Sverige och Lettland har slagit rekord i juli.

Det är också ökningen på dessa två rutter som huvudsakligen förklarar rekordet för alla rederiets linjer sammantaget.

– Till rutten Sverige-Estland har vi flyttat ett större fartyg än tidigare och på rutten Sverige-Lettland har vi nu två fartyg i stället för ett som tidigare, säger AS Tallink Grupps finansdirektör Veiko Haavapuu.

– Passagerarantalet mellan Sverige och Finland är kvar på en liknande nivå som tidigare och på rutten Estland – Finland har det minskat något med anledning av att det utöver höghastighetsfartygen nu endast opererar ett kryssningsfartyg på rutten i stället för två som tidigare.

De tidigare månatliga passagerarrekorden uppmätes i juli 2016 och 2012 med 1 188 000 respektive 1 164 000 passagerare.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)