Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Årskort via arbetsgivare allt populärare

Hallandstrafiken har haft stora framgångar med årskort som köps via arbetsgivare. Foto: Ulo Maasing.

Hallandstrafiken har haft stora framgångar med årskort som köps via arbetsgivare. Foto: Ulo Maasing.

Hallandstrafiken har haft stora framgångar med årskort som köps via arbetsgivare. Idag står sådana kort för mer än en tredjedel av Hallandstrafikens totala försäljning av årskort. Sedan årsskiftet har antalet årskort sålda via arbetsgivare ökat med 23 procent.

Försäljningen har ökat för varje år sedan 2014, som var första året som Hallandstrafiken erbjöd möjligheten. Idag står företagsförsäljningen för mer än 35 procent av den totala försäljningen av årskort i Halland.

Arbetsgivare i Halland har möjligheten att köpa årskort till personalen. Den anställde betalar sedan tillbaka kostnaden för årskortet månadsvis genom avdrag på lönen, vilket blir mycket billigare än att köpa 30-dagars perioder.

Årskortet kan köpas med giltighet i Halland, eller från Halland till de flesta större städerna i södra Sverige. Kortet gäller för obegränsat resande 365 dagar om året och är inte personligt, vilket innebär att även andra inom exempelvis familjen kan resa med årskortet.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)