Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyskland bara ökar och ökar

Foto: Dirk Hanus/Chemnitzer Wirtschaftsförderungs- und Entwicklungsgesellschaft.

Foto: Dirk Hanus/Chemnitzer Wirtschaftsförderungs- und Entwicklungsgesellschaft.

Turismen till Tyskland ökar stadigt. Landet är också den störata utlandsdestinationen för svenska bussresearrangörer. Under perioden januari – juli ökade antalet internationella övernattningar i logianläggningar på minst tio bäddar med 1,4 procent till 47 miljoner. Det motsvarar en ökning på 3,1 procent jämfört med samma tid förra året. Resandet från Sverige visar en svag nergång.

De östeuropeiska marknader som står för den största tillväxten är Ryssland (plus 20,7 procent), Polen (plus 10,3 procent), och Tjeckien (plus 5,2 procent). Även Österrike bidrar över genomsnittet till tysk incoming med 6,9 procent under årets första sju månader.

USA befäster sin position som tysk incomings viktigaste utomeuropeiska marknad med ett plus på 5,8 procent som resulterade i 3,5 miljoner övernattningar. Den brasilianska marknaden återhämtar sig i rask takt och genererade 15,4 procent fler övernattningar fram till slutet av juli i jämförelse med föregående år.

Tillväxten från det asiatiska Stillahavsområdet präglas av hög dynamik och Kina leder ligan med ett plus på 11,8 procent, åtföljd av Indien med 9,7 procent och Japan med 7,9 procent. Sydkorea är fortsatt en marknad med tillväxtpotential och de genererar tvåsiffriga tillväxtsiffror.

Från de arabiska gulfstaterna noteras en lätt tillväxt på 1,9 procent under juli månad vilket innebär att de i övrigt dalande resultaten bromsas upp något.

Från Sverige har 1 060 220 övernattningar registrerats mellan januari och juli 2017, vilket är en minskning av antalet övernattningar med -0,6 procent jämfört med samma period föregående år.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)