Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hållbara bussar prisas på Busworld

Scania Citywide LE Hybrid är en av de bussar som nominerats till årets hållbarhetspris. Foto: Roger Wink.

Scania Citywide LE Hybrid är en av de bussar som nominerats till årets hållbarhetspris. Foto: Roger Wink.

Inte mindre än tolv bussar tävlar i tre kategorier om utmärkelsen Årets Hållbara Buss 2018 som delas ut i samband med den stora bussmässan Busworld i Kortrijk i oktober. Priset inrättades i fjol och är det enda som belönar hållbarhet när det gäller bussar. Bakom priset står den italienska branschtidningen Autobus i samarbete med den tekniska högskolan i Milano. Juryn består av företrädare för flera kontinentala facktidningar inom bussnäringen.

Klart är att det blir en elbuss som vinner hållbarhetspriset för stadsbussar, eftersom endast elbussar är nominerade i kategorin. Förutom stadsbussar är kategorierna är regionalbussar/intrcitybussar och turistbussar.

De bussar som är nominerade i kategorin stadsbussar är Heuliez Gx 337 Electric, Irizar i2e, Solaris Urbino 12 Electric, Van Hool Exqui.City, Vdl Citea Slfa-181 Electric, Vehixel Cytios 4 Cng, Volvo 7900 Electric.

Nominerade i kategorin regionalbussar/intercity är Irizar i4 Hybrid, Iveco Crossway Cng, Scania Citywide Le Hybrid, Setra MultiClass S418 Le Business, Solaris Interurbino, Vdl Futura Fmd2-135.

Turistbussar som är nominerade är Irizar i6s Integral, Man Lion’s Coach, Mercedes Tourismo, Neoplan Skyliner, Setra ComfortClass S516 Hd/2, VDL Futura Fhd2-106.

Taggat som: , ,

Categorised in: Busworld, Internationellt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)