Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

195 000 bilister erbjuds fria resor

Trängseln på vägarna i Göteborg ökar snbbt. Nu startar Västtrafik en jättekampanj för att locka bilister till kollektivtrafiken. Foto: Västtrafik.

Trängseln på vägarna i Göteborg ökar snabbt. Nu startar Västtrafik en jättekampanj för att locka bilister till kollektivtrafiken. Foto: Västtrafik.

Idag, måndag, startar Västtrafik sin nya provåkarkampanj. 195 000 bilister får de närmaste två veckorna ett erbjudande hem i brevlådan med chans att resa gratis med Västtrafik under två veckor. Kampanjen väntas locka 8 000 bilister att i framtiden välja kollektivtrafiken.

Den kampanj som idag startas av Västtrafik tar sitt avstamp i trängseln på vägarna. Västtrafik vill få fler att ställa bilen och istället åka kollektivt, nu när Göteborg och regionen står inför sitt största utvecklingssprång i modern tid.

– Vi närmar oss mer och mer en vardag i Göteborg som kommer att domineras av de stora infrastruktursatsningarna. Äntligen, säger jag, samtidigt som det kommer upplevas som stökigt för många. Vi har nu ett unikt tillfälle att få fler att upptäcka kollektivtrafiken, men det blir också en tid då framkomligheten kommer att vara en utmaning även för våra fordon, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

De kommande två veckorna får 195,000 bilister ett erbjudande hem i brevlådan med chans att resa gratis med Västtrafik under två veckor.

– Bilresandet måste minska nu när Göteborg växer och ska bli en storstad. Om fler reser kollektivt kommer trafiken att flyta smidigare och de allra flesta kommer att komma fram snabbare, säger Lars Backström.

Sedan 2011 har Västtrafik genomfört sju provåkarkampanjer vilket resulterat i att 45,000 pendlare har börjat resa med kollektivtrafiken. Den här kampanjen beräknas locka över ytterligare 8 000 bilister till kollektivtrafiken.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. En KONSTRUKTIV åtgärd! Något för REGION STOCKHOLM att ta efter. I stället försöker man sedan 1950-talet HINDRA bilister, men det har man fortfarande inte lyckats med eftersom innerstan enbart har tre broar mellan Norr och Söder. Väl synliga från Stadshuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)