Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussen vinnare när SL går plus

Busstrafiken i Storstockholm utökas i vinter. Foto: Ulo Maasing.

Busstrafiken i Storstockholm utökas i vinter. Foto: Ulo Maasing.

Busstrafiken i Storstockholm utökas för mer än 100 miljoner kronor på årsbasis från tidtabellsskiftet den 10 december. Anledningen är att SL:s ekonomi kommer att landa på cirka 350 miljoner kronor över resultatkravet och en stor del av pengarna läggs på utökad busstrafik, eller att behålla linjer som varit nerläggningshotade. På tisdagen klubbade politikerna hur trafiken ska se ut från den 10 december.

– Det hade inte varit möjligt utan en god samverkan med Miljöpartiet, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting till Svenska Dagbladet.

– Resultatet är politik när den är som bäst. Man tar tag i svåra frågor och förenas. Vi har inte velat lägga pengar på hög. Istället ska de gå tillbaka till resenärerna.

Omkring 65 busslinjer i Stockholms län får bättre trafik och sju helt nya linjer införs, bland dem en ny stomlinje i Stockholms innerstad. Tolv busslinjer får glesare trafik eller läggs ner.

Totalt får busstrafiken i Stockholms län 28 000 fler avgångar och 43 000 timmars ökad körtid.

En sammanställning över alla förändringar av kollektivtrafiken i Storstockholm kan laddas ner här.

Share Dela

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Vad är upp och vad är ned, när Tamsons (M) och MP planerar för bussarna i Stockholm? Ena året stora nedskärningar, höjda biljettpriser, tätare kontroller. Nu ska ett överskott på 350 miljoner spenderas på flera linjer med mera. Trovärdigheten, var är den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)