Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalabilister lockas till bussen

Keolis betalar när man tillsammans med Dalatrafik vill locka bilister till bussen.

Keolis betalar när man tillsammans med Dalatrafik vill locka bilister till bussen.

Dalatrafik vill locka bilister i Falun och Borlänge att ta bussen. Bussoperatören Keolis står för fiolerna när cirka 1000 bilister i Falun och Borlänge under en månad kommer att kunna provåka gratis med Dalatrafiks bussar under en månad. Tanken är att de bilister som får prova på att åka gratis genom kampanjen ska fortsätta att välja busstrafiken.

Keolis kör busstrafiken i Falun och Borlänge liksom mellan de båda städerna på upprag av Dalatrafik och står för finansieringen av testresenärsaktiviteten. Keolis har genomfört liknande aktiviteter på andra platser i landet med gott resultat.

– De som fått utskicket och är intresserade anmäler sig. Bland anmälningarna plockas sedan ungefär 1000 testresenärer ut, berättar Pär Karlsson, områdeschef på Keolis.

– Testresenärerna väljs sedan ut efter hur deras nuvarande resmönster ser ut. Kollektivtrafiken passar ju inte alla och vi vill att de som har bäst förutsättningar att kunna byta till bussen i första hand ska få testa. Vi tror att dagens busstrafik i Falun och Borlänge har mycket goda möjligheter att locka över fler bilister, säger Per Karlsson.

– Vi kan nu se att inställningen till busstrafiken stärks i Dalarna. Målsättningen med denna aktivitet är att ännu fler vanebilister ska få upp ögonen för kollektivtrafiken och vilja prova, säger Tomas Nordholm, marknadschef på Dalatrafik.

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)