Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk offensiv bland mini- och midibussar

Holländdska Tribus lanserar två batteridrivna minibussar på Busworld. I Sverige representeras företaget av Vinga Bus Partner.

Holländdska Tribus lanserar två batteridrivna minibussar på Busworld. I Sverige representeras företaget av Vinga Bus Partner.

I snabb takt lanserar nu olika leverantörer midi- och minibussar som är eldrivna, något som inte minst kommer att märkas på Busworld i Kortrijk senare i veckan. En av de påbyggare som satsar på nya, eldrivna modeller med sikte på bland annat färdtjänstmarknaden är holländska Tribus, som i Sverige representeras av Vinga Bus Partner.

I Kortrijk kommer man att visa två helt eldrivna minibussar, ”e-Civitas” och ”e-Ducato”.

Den senare bygger på Fitat Ducato L3H2 som har en elmotor på 60 kW och ett batteri på 76 kWh. Av tillverkaren uppges räckvidden till över 220 kilometer.

Den framhjulsdrivna ”e-Civitas” har en räckvidd på upp till 200 kilometer med ett batteri på 70 kWh. Även den här bussen bygger på Fiat Ducatochassi där Tribus har sänkt golvhöjden. Bussen har en helautomatisk skjutdörr på sidan, liksom en manuell rullstolsramp Kapaciteten uppges till åtta passagerare. Laddtiden är 3,5 timmar och motorn är densamma som på e-Ducato.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Busworld, Internationellt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)