Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybricon fortsätter låna i väntans tider

Hybricon fortsätter att låna medan man väntar på order. Foto: Ulo Maasing.

Hybricon fortsätter att låna medan man väntar på order. Foto: Ulo Maasing.

Elbusstillverkaren Hybricon fortsätter att låna pengar i väntan på att få order på sina bussar. Nyligen ställde Umeå Kommunföretag upp med ett lån på tolv miljoner. Idag blev det klart att ägarna till Remod Invest AB ställer upp med fyra miljoner kronor. Remod Invest är en av de stora delägarna i Hybricon. Ägarna bakom Remod Invest har samtidigt beslutat att dela upp Remod.

Lånet är den andra åtgärden som styrelsen beslutat om för att brygga finansieringen fram till vunna order.

– Det är mycket glädjande att våra stora ägare fortsätter att visa stark tro på vårt bolag. I och med att vi på kort tid har finansierat upp bolaget så ger det energi och möjligheter till att fokusera på marknadsaktiviteter och därmed vinna order gällande våra ultrasnabbladdade elbussar till fler kommuner och operatörer, säger Hybricons vd Johan Suup.

Lånet löper över tre år med marknadsmässig ränta. Räntan utbetalas en gång per år med start 30 november 2018 och lånet faller till betalning i sin helhet 30 september 2020.

Ägarna till Remod Invest AB, med en ägarandel om 38,25%, har i samband med detta lån beslutat att dela upp Remod i fyra lika delar som var och en efter uppdelningen har en ägarandel om ca 9,56% av aktierna i Hybricon.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)