Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN premiärvisar 13-meters Lion´s Coach

På Busworld i Kortrijk premiärvisar MAN nya Lion´s Coach i 13-meters, tvåaxlig version. Foto: MAN.

På Busworld i Kortrijk premiärvisar MAN nya Lion´s Coach i 13-meters, tvåaxlig version. Foto: MAN.

Den tyska busstillverkaren MAN, där också Neoplan ingår, kommer på Busworld i Kortrijk om en vecka att premiärvisa nya Lion´s Coach i 13-metersversion. Tidigare i år visade man nya Lion´s Coach i flera versioner, vilket vi då rapporterade fylligt om. Då lanserades bussen i tre längder och nu kommer alltså en tvåaxlig, 13-meters version med kapacitet för ytterligare sex sittande jämfört med 12-metersbussen. För en bredare publik blir Busworld den första möjligheten att bekanta sig med nya Lion´s Coach.

1§3-metersversionen av Lion´s Coach har en sexcylindrig dieselmotor på 460 hästkrafter (339 kW) och MAN:s 12-växlade TopMatic automatlåda.

Totalt kommer MAN att visa fem bussar inomhus på mässan. Förutom Lion´s Coach visar man också Lion´s Intercity och Lion´s City Hybrid. I montern finns också en Neoplan Skyliner och en Neoplan Tourliner.

Utomhus finns tre bussar tillgängliga för provkörning: Lion´s City CNG, Tourlinjer C(tvåaxliug, 13 meter) och Neoplan Skyliner Intrurban. Utomhus finns även en §3-meters Lion´s Coach specificerad för Frankrike.

Busworld i Kortrijk äger rum 20 – 25 oktober.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Busworld, Internationellt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)