Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania garanterar tillgänglighet för bussar och lastbilar

Foto: Scaqnia.

Foto: Scaqnia.

Buss- och lastbilstillverkaren Scania lanserar en ny tjänst som syftar till att säkra en avbrottsfri verksamhet för bland annat bussföretag. Tjänsten, en utvidgning av Scanias Fleet Care, har av företaget döpts till Scania Fleet Care with Uptime Guarantee. Tanken med tjänsten är att trafikföretag ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som Scania svarar för underhåll och reparationer.

Enligt Scania är den nya tjänsten framför allt inriktad på att säkra en avbrottsfri verksamhet.

En bussoperatör kan välja den kritiska tid för tillgänglighet som de önskar uppnå. Det kan till exempel vara 100 procent tillgänglighet måndagar till fredagar klockan 06.00 – 18.00. Scania kommer då att säkerställa att allt underhåll och alla reparationer genomförs på vardagskvällar, nätter samt under helger.

Scania uppger att tjänsten har utvecklats specifikt för de verksamheter som är beroende av tillgänglighet med bestämda tidsluckor och högt dagligt fordonsutnyttjande, bland annat stadsbussar och företag med tydliga säsongsvariationer som turistbussföretag.

– Vi ger kunderna ett brett erbjudande att kunna bestämma vilka timmar som är viktigast för dem, alltså då de skapar vinst, säger Claes Åkerlund, chef för Scania Service Concepts.

Varje Fleet Care with Uptime Guarantee-avtal kommer att utformas individuellt. Scania kommer fortlöpande att följa tillgängligheten och automatiskt kompensera kunderna för varje avvikelse från de överenskomna villkoren.

Scania Fleet Care with Uptime Guarantee erbjuds för alla bussar med Scaniachassier.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)