Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Företagare vill rädda Bussgods i Jämtland

Unbder tisdagen avgör regionpiolitikerna i Jämtland HJärjedalen framtiden för Bussgods. Samtidigt försöker en grupp företagare rädda verksamheten. Arkivbild: Ulo Maasing.

Unbder tisdagen avgör regionpiolitikerna i Jämtland HJärjedalen framtiden för Bussgods. Samtidigt försöker en grupp företagare rädda verksamheten. Arkivbild: Ulo Maasing.

En grupp företagare i Jämtland har gått samman för att försöka rädda det förlusttyngda och nerläggningshotade Bussgods i Jämtland Härjedalen. Företagarna och Samling Näringsliv tror att den förlustbringande verksamheten i Bussgods kan vändas till en verksamhet med årliga miljonvinster och vinst  redan nästa år.

Företagarna vill att regionen ska driva bussgodsverksamheten vidare i egen regi. Samtidigt medger företagarna att deras kalkyler inte är helt säkra.

– Vi tror enligt den ofullständiga kalkyl vi gjort att vi kan gå från dagens förlustbidrag, till omkring tio miljoner i avkastning för regionen inom ett par tre år. Vi tror att vi kan skapa en avkastning redan 2018 på tre miljoner. Men jag vill inte vara mer specifik på siffrorna på grund att vi inte har tillgång till exakta siffror på länstrafikens nivå, säger Peter Womacka som företräder företagarna till Sveriges Radio P4 Jämtland.

Under tisdagen ska politikerna i regionfullmäktige på ett extrainsatt möte besluta om Bussgods i Jämtland HJärjedalen ska läggas ner eller inte.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)