Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt liv trots dödsdom för Bussgods i Jämtland?

Åter från de nästan döda? Foto: Ulo Maasing.

Åter från de nästan döda? Foto: Ulo Maasing.

Trots att politikerna i region Jämtland Härjedalen på tisdagskvällen beslutade att avveckla Bussgods i regionen kan verksamheten eventuellt fortsätta, om än i ny form. Bussgods Sverigefrakt AB meddelar nu att man ska se över hur godsflödet för Bussgods i Jämtland Härjedalen kan lösas och vad man själv eller något annat företag kan hantera.

Hur det kommer att bli säger sig företaget inte kunna säga idag.

Eftersom Bussgods Sverigefrakt AB äger produkten Bussgods kunde regionen och företaget inte komma överens om något innan politikerna på tisdagen hade fattat sitt beslut om Bussgods framtid. Inte heller kunde Bussgods Sverigefrakt inleda förhandlingar med andra företag om bussgodset. Men nu öppnar företaget för en framtid i någon form för bussgodsverksamheten i Jämtland Härjedalen.

– Det var nödvändigt att regionen var tydlig i sitt beslut i tisdags, säger regionrådet Robert Uitto (S).

– Nu när beslutet är fattat ska vi bidra till en bra lösning för kunderna tillsammans med Bussgods Sverigefrakt AB. De kontakter som vi redan haft med intresserade företag kommer att underlätta det arbetet.

Bussgods i Jämtland Härjedalen har idag 27 anställda samt 55 godsombud.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)