Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förvaltning tar över kollektivtrafiken i Dalarna

Ansvaret för kollektivtrafiken i Dalarna tas vid nyår över av en ny kollektivtrafikförvaltning.

Från nyår kommer de uppgifter som idag utförs av Dalatrafik och Region Dalarna att tas över av en ny kollektivtrafikförvaltning i Landstinget Dalarna. Det beslutades av politikerna i Region Dalarna på torsdagen. Den nya kollektivtrafikförvaltningen kommer att ansvara för planering, drift, trafikadministration och handlägga myndighetsfrågor som rör kollektivtrafiken i Dalarna.

– Beslutet gör att vi kan sammanfoga de sista pusselbitarna och uppnå de effekter som en förvaltning möjliggör. Med en och samma politiska styrning är målet att växla upp resurserna så att samverkan ger en bättre produkt mot resenären och en högre kostnadseffektivitet gentemot skattebetalarna, säger Bengt Benjaminsson, vd för AB Dalatrafik.

Bildandet av en ny kollektivtrafikförvaltning och en kollektivtrafiknämnd är ett steg på vägen i processen att bli en region 2019. Regionbildning innebär i praktiken att Landstinget Dalarna förenas med Region Dalarna och att resurser inom regional utveckling från Länsstyrelsen Dalarna överförs till den nya organisationen.

Syftet är att den nya regionen ska ha ett samlat ansvar för det regionala utvecklingsarbetet, hälso- och sjukvård, folkhälsa, folktandvård, kollektivtrafik, tillväxt, kultur och bildning.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)