Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Halva priset för den som bokar färdtjänst tidigt

Värmlandstrafiks servicetrafikschef Anders Wahlén. Foto: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafiks servicetrafikschef Anders Wahlén. Foto: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafik inför den 14 november boka tidigt-rabatt för färdtjänstresor, men bara vissa dagar och tider. Men den färdtjänstberättigade som gör en del av resan med ordinarie buss eller tåg får åka helt avgiftsfritt. Boka tidigt-rabatten är en kampanj som pågår fram till mitten av maj nästa år.

– Syftet är att ge oss inom servicetrafiken större möjligheter till samordning av transporter. På så vis minskar vi samhällets kostnader, samtidigt som kunden får en rabatt. Det blir lite av en ”win-win-win”-situation säger Anders Wahlén, servicetrafikchef på Värmlandstrafik.

Kampanjen omfattar resor på tisdagar och torsdagar som går till närmaste serviceort. Resan påbörjas så att man är framme på serviceorten 11:00 och återresan hem avgår klockan 13. Resan ska bokas senast vardagen innan klockan 16. Resenärer som reser på detta sätt betalar bara halva egenavgiften.

Resor där del av resan går med allmänna kommunikationer, det vill säga buss eller tåg och bokas senast vardagen innan före klockan 16: är helt avgiftsfria i hela länet med Värmlandstrafik. Resenären kan även utan kostnad ta med en medresenär på buss och tåg som hjälper till under resan.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)