Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor Scanialeverans till Moskva

Scania ska leverera 541 busschassier till ryska GAZ. Bild: Scania.

Busstillverkaren Scanias ryska bolag Scania Rus LLC har fått en beställning på 541 busschassier från ryska GAZ. Chassierna ska användas i den ryska busstillverkarens produktion av deras intercitybuss LIAZ Voyage. Leveranserna inleddes i oktober och ska pågå till mars nästa år.

Montering sker i GAZ´ bussfabrik i Likino innan bussarna sätts i trafik hos det statliga trafikföretaget Mostransavto som kör stadstrafik, förortstrafik och intercitytrafik i Moskvaregionen. Bussarna kommer att användas på linjer som är upp till 500 kilometer långa.

De nya bussarna ingår i en stor satsning på en upprustning av Moskvaregionens kollektivtrafik.

GAZ började använda Scaniachassier för sina turistbussar år 2004. Den nu aktuella beställningen är den största som Scania har fått från GAZ sedan 2014 då Scania levererade mer än 700 chassier inför vinter-OS och Paralympics i Sochi.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)