Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svag europeisk bussmarknad i oktober

Endast den spanska bussmarknaden växte av de stora marknaderna i EU under oktober. Foto: Irizar.

Samtidigt som nyregistreringarna av lastbilar sköt ordentlig fart under oktober försvagades bussmarknaden i EU avsevärt. Det rapporterar ACEA, den europeiska branschorganisationen för buss- och lastbilstillverkare. Nedgången för bussarna var den andra månaden i rad som bussmarknaden i Europa försvagades.

Registreringarna av nya medeltunga och tunga bussar, det vill säga bussar över 3,5 ton, sjönk under oktober med 13,4 procent jämfört med samma månad i fjol. Totalt registrerades under månaden 2703 bussar. Fyra av de fem största bussmarknaderna i EU präglades av nergången med Spanien som ett lysande undantag och en ökning med 122,4 procent.

Sett över årets första tio månader har EU:s bussmarknad varit tämligen stabil med en ökning på 0,3 procent jämfört med perioden januari – oktober 2016. Under perioden nyregistrerades i EU 32 859 bussar över 3,5 ton. Storbritannien och Frankrike backade med 17,7 respektive 11,8 procent, medan Italien och Spanien ökade med 31,6 respektive 13,1 procent.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)