Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis´svenske vd lämnar

Under Magnus Åkerhielm haar Keolis Sverige bland annat ställt om sin bussflotta till enbart fossilfria bussar. Foto: Ulo Maasing.

Magnus Åkerhielm, vd för Keolis Sverige, meddelade på fredagsmorgonen att han avser att lämna Keolis efter drygt sex år som vd. Senast den 22 maj kommer Magnus tillträda som affärsområdeschef på vårdföretaget Ambea. En rekryteringsprocess för att hitta en ny VD har inletts och Magnus Åkerhielm kvarstår som VD i Keolis Sverige under en övergångstid.

Att lämna Keolis har inte varit ett lätt beslut. Keolis är ett fantastiskt företag med stort hjärta och med stor professionalism. Jag har haft sex fantastiska och innehållsrika år med Keolis. Tillsammans med mina kollegor har vi under denna tid förbättrat lönsamheten, ökat resenärsnöjdheten och vunnit flera stora upphandlingar. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans, säger Magnus Åkerhielm.

– Under Magnus Åkerhielms ledning har Keolis flyttat fram positionerna och blivit en av de ledande operatörerna på den svenska kollektivtrafikmarknaden. Magnus är en uppskattad ledare som lever Keolis värderingar. Det är ett starkt och välskött företag som han lämnar över. Vi önskar honom lycka till framöver, säger Jan Forsberg, Keolis styrelseordförande.

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)