Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxijätte växer i väst

Taxi Västs vd Ingo Asplund. Foto: Taxi Väst.

Cabonline Group, som är en av Europas största aktörer i taxibranschen, växer i Västsverige genom att ha träffat avtal med samtliga ägare att om att förvärva Taxi Väst AB med tillhörande dotterbolag.

Affären omfattar all befintlig verksamhet inklusive kundavtal och anslutna åkerier.

Verksamheten omfattar en fordonsflotta på 178 bilar med närvaro i regionen norr om Göteborg längs E6 upp till Strömstad. Bolaget har sedan tidigare ett samarbete med Sverigetaxi som ingår i Cabonlinekoncernen och kommer i och med förvärvet att integreras i Cabonlines befintliga tjänsteutbud under det egna varumärket Taxi Väst.

I samband med förvärvet kommer bolaget att samordnas med Cabonlines verksamhet i västra regionen. Ingo Asplund kvarstår som verkställande direktör.

– Det känns mycket positivt att ha ett stort och professionellt företag som Cabonline i ryggen för fortsatt utveckling av vår verksamhet och marknad, säger Ingo Asplund, verkställande direktör Taxi Väst AB.

I Sverige och Norge är cirka 3500 åkerier anslutna till Cabonline Group. Tillsammans har de 7 000 fordon som kör under olika varumärken, bland annat TaxiKurir, Taxi 020, Norgestaxi, Topcab, Taxi Skåne och Sverigetaxi.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)