Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppsala gasar på

Matrester som ska bli biogas i Uppsala. Foto: Uppsala Vatten

Uppsala ska öka sin biogasproduktion med sikte på att leverera mer gas till bussar. Uppsala Vatten har beviljats klimatinvesteringsstöd från Naturvårdverket för att öka kapaciteten i sin biogasanläggning vid Kungsängens gård. Stödet är en del av Klimatklivet som är regeringens satsning på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta.

– Stödet ger oss förutsättningar att leverera ökad mängd fossilfritt bränsle till kollektivtrafiken. Detta ger oss möjlighet att fatta beslut om ökad behandlingskapacitet, vilket ger mer biogas och därmed minskar mängden utsläpp av koldioxid med ytterligare 4 900 ton per år,

Det beviljade stödet är 26 505 000 kronor och den totala beräknade kostnaden för nybyggnationen är 59 miljoner kronor.

Uppsala Vattens biogasanläggning är en de totalt 22 biogasanläggningar i Sverige som tilldelats klimatinvesteringsstöd för sitt bidrag till målet om en fossilfri fordonsflotta.

Biogasanläggningen i Uppsala var en av de första i sitt slag i Sverige när den byggdes 1996.Om bolaget fattar investeringsbeslut i december kan utbyggnaden vara redo att tas i drift senast sommaren 2020.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)