Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Full fart på turismen

Det är fart på den internationella turismen. Kryssningsfartyg och sightseeingbåtar på Stockholms ström. Foto: Ulo Maasing.

Turismen i världen ökar snabbt, trots oro och terrorattacker. Världsturismorganisationen, FN-organet UNWTO, konstaterar i en summering av det gångna året att turismen i världen ökade med sju procent förra året. Det är den starkaste ökningen av turismen i världen på sju år. UNWTO räknar med en fortsatt kraftig ökning av den internationella turismen i år med en ökning på 4 – 5 procent.

UNWTO mäter internationella ankomster med övernattning och konstaterar att turistnäringen i världen förra året kunde räkna in 1 322 miljoner sådana ankomster.

En mogen marknad som Europa visar inga tecken på att försvagas. Med Medelhavsländerna som starkaste turistmagneten ökade de internationella ankomsterna i Europa i fjol med åtta procent, jämfört med 2016. Även Afrika hade en åttaprocentig uppgång, medan Asien och Stillahavsområdet ökade med sex procent, Mellanöstern med fem procent och Nord- och Sydamerika med tre procent.

UNWTO räknar med en fortsatt stark tillväxt i den internationella turismen i år med en ökning på 4 – 5 procent. Europa samt Nord- och Sydamerika väntas få en tillväxt på 3,5 – 4,5 procent, Asien och Stillahavsområdet på 5 – 6 procent, Afrika på 5 –7 procent och Mellanöstern på 4 – 6 procent.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)