Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Större bussar ska minska trängsel i Västerås

För liten. Västerås Lokaltrafik ska skaffa ledbussar för att minska trängseln på stadsbussarna i Västerås. Foto: Ulo Maasing.

Genom att sätta in ett stort antal nya ledbussar ska Västerås Lokaltrafik minska trängseln på stadsbussarna i Västerås. Hittills i vinter har många resenärer klagat på överfulla bussar och att de inte alltid kommer med från sin hållplats. Med hjälp av ledbussarna ska kapaciteten i busstrafiken öka avsevärt.

– Vi ska köpa in 32 18-metersbussar under året. De kan ta uppåt 120 personer medan de 12-metersbussar som vi kommer att ersätta kan ta kanske 75 personer, så det handlar om en riktig kapacitetshöjning, säger Kent Pettersson, trafikchef på Västerås Lokaltrafik till SvT Nyheter Västmanland.

De nya ledbussarna levereras först till hösten, men redan nu ska Västerås Lokaltrafik försöka öka kapaciteten, bland annat genom att öka bemanningen i verktaden så att bussar som kommer in för reparation eller service snabbare kan komma ut i trafik igen.

På längre sikt kan fler turer bli aktuella på de mest belastade linjerna.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)