Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vem är bäst, dyrast eller tillgängligast?

I framkant. Foto: Blekingetrafiken.

Regionala kollektivtrafikmyndigheter runt om i landet skickar i dagarna ut en flod av pressmeddelanden där de talar om hur bra de är i olika avseenden. ”Blekinges kollektivtrafik i framkant”. ”Region Uppsala har högre turtäthet per invånare än något annat län.” Det är bara en del av den bild man skickar ut till sina medborgare.

Bakgrunden är att SKL, Sv eriges Kommuner och Landsting, på torsdagen för fjärde gången publicerade sina öppna jämförelser för kollektivtrafik. Där konstaterar man att resadet på många ställen har potential att öka.

I rapporten redovisar SKL femton indikatorer för utbud och resande, miljöpåverkan, tillgänglighet, nöjdhet och ekonomi. Statistiken gäller för 2016.

För första gången innehåller rapporten också en internationell utblick där man visar på utvecklingen i de nordiska länderna. SKL:s syfte med jämförelserna är att stödja det regionala arbetet för att höja kollektivtrafikens kvalitet och effektivitet.

Men har Region Uppsala verkligen högre turtäthet per invånare som man påstår? Här kan Du ladda ner rapporten.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)