Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor trådbussorder till Solaris

Solaris har fått en stor order på trådbussar till Litauens huvudstad Vilnius. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris har fått en order på 41 trådbussar till lokaltrafiken i Litauens huvudstad Vilnius. Det är den andra stora ordern på kort tid som Solaris får från UAB, Vilniaus viešasis transportas. Samtliga 41 trådbussar ska levereras i år. Solaris trådbussar finns i trafik även i Sverige där fyra bussar rullar på landets enda trådbusslinje som finns i Landskrona.

För bara några veckor sedan beställde Vilnius 150 konventionella stadsbussar (100 Urbino 12 och 50 Urbino 18 ledbussar). Idag har trafikföretaget närmare 200 Solarisbussar i sin flotta, en siffra som kommer att fördubblas när leveranserna av de nya bussarna är klar.

De Solaris Trollino 12 som Vilnius nu har beställt kommer att vara utrustade med luftkonditionering, trådlöst internet, USB-uttag och TV-övervakning liksom med alkolås.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)