Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ta bussen med skorna hela året

Inga vanliga sneakers utan också årskort i kollektivtrafiken. Bild: Adidas.

I Berlin kan man hela det här året åka buss, spårvagn, tunnelbana eller pendeltåg med skorna som biljett. Men det gäller att ha rätt skor. Lokaltrafiken i den tyska huvudstaden, BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) och den välkända tillverkaren av sportkläder, Adidas, har gemensamt lanserat en sneaker med samma mönster som stolsklädseln i BVG:s fordon. Och skorna gäller som årskort på BVG under 2018.

På plösen finns själva biljetten i tyg. Och biljetten gäller i zonerna A och B i Berlin, vilka omfattar nästan hela den tyska huvudstaden.

På plösen finns ett årskort i tyg. Foto: Adidas.

Dyra är de inte heller med tanke på vad man får för pengarna: 180 euro per par, det vill säga omkring 1 770 kronor. Dyraree än ett par vanliga sneakers, javisst. Men ett normalt årskort för de båda zonerna kostar för närvarande 728 euro (cirka 7 150 kronor).

Upplagan är begränsad till 500 par skor och de kan endast köpas i två Addiasbutiker i Berlin.

Säljstarten är tisdag denna vecka, alltså den 16 januari. Förmodligen är tisdagen också sista säljdag eftersom skorna lär bli slutsålda snabbt.

– Berlin har en särskild roll när det gäller att forma en gatukultur och staden och dess människor har utformat både vårt varumärke och det produktkoncept där de här skorna ingår. Genom att de för samman människor i hjärtat av staden var BVG den perfekta inspirationen till de här begränsade serien, säger Till Jagla på Adidas.

– Hur cool är inte det här, säger Sigrid Nikutta, styrelseordförande för BVG.

– Nu finns det en exklusiv sneaker med BVG:s stolsmönster. och det är häftigt att BVG som firar sitt 90-årsjubileum i år självt blir en stilikon.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)