Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya elbussframgångar för VDL

VDL:s fullelektriska ledbussar ska trafikera den tyska staden Osnabrück. Bild: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL har fortsatta framgångar med sina fullelektriska bussar. På måndagen blev det klart att lokaltrafiken i den tyska staden Osnabrück, Stadtwerke Osnabrück, har valt VDL som systemleverantör för sin kommande elektrifiering av lokaltrafiken. Det innebär att VDL ska leverera såväl elbussar som laddinfrastruktur samt ansvara för trafikstarten med elbussarna. De första av tretton fullelektriska ledbussarna till Osnabrück ska levereras mot slutet av det här året.

Det handlar om tretton 18,1 meter långa V DL Citea SLFA Electric med BRT-design sm ska sättas kn på en linje i Osnabrück.

Bussarna snabbladdas vid en laddstation i vardera änden av linjen. Dessutom finns en laddstation för långsammare laddning i bussdepån. Senare i år kommer depån att utrustas med ytterligare fjorton laddstationer.

Stadtwerke Osnabrück har 151 bussar som trafikerar 24 linjer, regionala linjer och nattbusslinjer inräknade.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)