Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nerskärningar hotar i Dalarna

Hotas av nerskärningar.

Nerskärningar hotar busstrafiken på landsbygden i Dalarna. Anledningen är att Dalatrafik måste spara 55 miljoner kronor de närmaste tre åren. Ansvaret för kollektivtrafiken i Dalarna togs vid årsskiftet över av Landstinget Dalarna från kommunförbundet Region Dalarna. Övergången innebär också att landstinget tar hela det ekonomiska ansvaret för kollektivtrafiken från kommunerna.

Den trepåriga övergångsplan som finns visar att Dalatrafik under övergångsperioden på tre år kommer att ha dragit på sig ett underskott på 55 miljoner kronor, skriver Södra Dalarnes Tidning.

Nu jagar Dalatrafik sparmöjligheter. Bland det man ser närmare på finns en bättre samordning av skolskjutsarna, att samordna skolskjutsar, sjukresor och arbetspendling och en anpassning av bussarnas storlek till resandets omfaattning.

Även linjedragningen i landsbygdstrafiken ses över. Men Dalatrafik räknar med att det också kommer att bli nerskärningar i trafiken.

– Rimligtvis kommer det att bli färre turer och mindre körda kilometer, säger Dalatrafiks vd Bengt Benjaminsson till tidningen.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)