Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Trafikkaos hotar turismen i Stockholm”

Strömmas vd Jan Larsén varnar för att placeringen av Nobel Center i Stockholm ska leda till trafikkaos och en negativ attityd till turismen bland Stockholmare.

”Trafikkaos hotar i Stockholm och kommer att skapa irritation och ilska som riktas mot turismen. Vi kan inte stapla besöksmål på varandra inne i city”, varnar Jan Larsén, vd för Sveriges största sightseeingföretag Stromma. Häromveckan visade man vad som händer med trafiken på Blasieholmen vid ett tänkt evenemang på det planerade, och hårt kritiserade, Nobel Center där gatorna riskerar att korkas igen av turistbussar. Varken bussarna eller annan trafik kommer fram.

Stromma beräknar att 32 turistbussar kommer vid fullsatta evenemang på Nobel Center. Bussarna kommer att stå på rad runt hela Blasieholmen.

Företaget framhåller att man på Friends Arena i Solan har fått kritik för trafiksituationen då det finns för lite utrymme för trafik runt arenan. Allt pekar på att en liknande situation kommer att uppstå på Blasieholmen, varnar Stromma.

– Vi kan inte stapla besöksmål på varandra inne i city, säger Strommas vd Jan Larsén.

– Trafikkaoset kommer inte att gynna närboende eller andra aktörer med verksamheter i närområdet. Det kommer att skapa irritation, ilska och det är lokalbefolkningen som kommer att hamna i kläm. Turisterna kommer att pekas ut som skälet till kaoset och vi riskerar att stockholmarna kommer att vända sig emot turisterna och säga att man vill inte ha dem i stan.

– Vi tycker att det vore utmärkt att lägga ett Nobel Center vid Wenner-Gren center. Brunnsviken är dessutom ett alldeles för outnyttjat område.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)