Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tuffa besparingar klubbade i Dalarna

Står inför ett tufft sparbeting.

Kollektivtrafiken i Dalarna står inför tuffa besparingar de kommande två åren, eller effektiviseringar som det heter på modernt politikerspråk. Besparingarna klubbades på onsdagen av kollektivtrafiknämnden i landstinget Dalarna.

I år och nästa år ska kostnaderna för kollektivtrafiken i Dalarna minska med 55 miljoner på årsbasis av en budget på cirka 800 miljoner om året. Politikernas uppdrag till kollektivtrafikförvaltningen (tidigare Dalatrafik) är att besparingarna ska genomföras med bibehållen kvalitet.

– Om vi inte når sparmålet tvingas landstinget dra ner på trafiken i länet. Då kommer arga invånare att knacka på respektive kommunalråds dörr. Hur reagerar kommunerna då? Det finns många obesvarade frågor som hotar sparmålet, säger Ulf Berg(M) i kollektivtrafiknämnden till Dalarnas Tidningar.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)