Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare misstänkt för att ha fifflat till sig halv miljon

En bussförare från Motala står inför Linköpings tingsrätt, misstänkt för biljettfiffel i halvmiljonklassen. Foto: Ulo Maasing.

En bussförare från Motala som har kört för Östgötatrafiken står nu inför Linköpings tingsrätt, misstänkt för att ha sålt förfalskade busskort till ett värde av en halv miljon kronor, rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland. Förare ska ha sålt manipulerade kort och med hjälp av inkomsterna har föraren och hans familj finansierat bilar och hus för privata ändamål. Bedrägerierna ska ha pågått under flera år.

Kammaråklagare Eva Kokkonen säger till R Östergötland att föraren och hans familj har köpt bilar och även lagt undan ett stort sparkapital.

– Vi hittade 238 000 i kontanter hemma hos dem. De har ett stort sparkapital på banken och vi tror även att de äger ett nybyggt hus utomlands, säger kammaråklagare Eva Kokkonen till SR Östergötland.

Bussföraren är nu åtalad för grovt bedrägeri vid Linköpings tingsrätt, hans hustru är åtalad för grovt häleri och penningtvättsbrott och parets son är åtalad för penningtvättsbrott.

Samtliga nekar till brott.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)