Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare i Uppsala vill slippa kolla

Bussförarna i Uppsala vill slippa kontrollera biljetter. foto: Ulo Maasing.

Bussförare som kör stadsbussarna i Uppsala kräver att få slippa att kontrollera biljetter. Orsaken är hot och våld mot förare, rapporterar SvT Nyheter Uppsala. Jan Morén, skyddsombud för Kommunal vid Gamla Uppsala Buss, säger till SvT Uppsala att 80 – 90 procent av de situationer som förekommer med hot och våld mot bussförare är kopplade till viseringar av biljetter.

Företagets vd Jonas Skovgaard uppger för SvT att han är medveten om att det förekommit hotfulla situationer vid viseringar. Men han anser att det företagets uppgift att kontrollera biljetterna.

– Vad får vi för miljö om vi inte viserar, ska bussen bara bli en värmestuga då? Då har vi ingen kontroll alls på vilka vi släpper ombord, säger han.

Skyddsombudet Jan Morén håller med om att biljetter ska kontrolleras, men menar att kontrollerna ska skötas av UL, inte av bussförarna.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Jag hoppas att VD är felciterad. Maken till personalförakt får man leta efter. Man borde åtminstone kunna kräva en floskel om att förarna är viktiga och att man skall göra försök att komma tillrätta med problemet.
    Brist på bussförare? Ett fenomen någonstans? Eller……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)