Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer turkiskt i svensk bussbransch – Skeppsbrons Buss tar in Otokar

Otokars nya midibuss Ulyso T. Skeppsbrons Buss kommer att marknadsföra Otokars hela produktpalett på den svenska marknaden.

Ytterligare en turkisk busstillverkare börjar nu marknadsföras i Sverige. Det är Otokar, som tillverkar omkring 3 000 bussar om året i sin fabrik i Sakaraya, som ligger cirka tio mil sydost om Istanbul. Svensk importör av Otokars bussar blir Skeppsbrons Buss med bas i Jönköping.

Otokars stadsbuss Kent C. Foto: Ulo Maasing.

Skeppsbrons Buss kommer att i Sverige marknadsföra hela Otokars produktprogram som omfattar stadsbussar, intercitybussar och turistbussar.

– Det är med stor glädje vi har undertecknat samarbetsavtalet med Skeppsbrons Buss AB. Vi är övertygade om att deras långa erfarenhet av service och reparationer av bussar, starkt kommer att bidra till försäljningsframgångar för Otokar på den svenska marknaden.

– Otokar har med stor framgång etablerat sig på den franska och tyska marknaden inom alla segment och med vår nylanserade Ulyso T kan svenska bussföretagare se fram emot en premiumprodukt i midibuss segmentet, säger Serkan Eryener, marknads- och försäljningschef Otokar Europa.

Genom samarbetet med Otkokar breddar Skeppsbrons Buss sitt utbud rejält. Företaget säljer sedan tidigare små och mellanstora bussar som är byggda på chassier från Mercedes-Benz och Iveco. Skeppsbrons är även återförsäljare för spanska Beulas och marknadsför deras turist- och intercitybussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)